Ihme-Atomi

Nimi Ihme-Atomi Syntyi 02.12.2013, 0 v.
Sukupuoli Ori Omistaja VRL-01436
Rotu Suomenhevonen Kasvattaja VRL-01326
Väri Punarautias Painotus Ravit
Säkä kasvaa vielä Statistiikka 0:0-0-0-0-0
Rek. nro - Ennätys | vs 00,0 aly | 000€
Luonne


Atte on pieni ja vekkuli orivarsa, jonka kiinnostus ja uteliaisuus ympäröivää maailmaa kohtaan on suorastaan loputon. Attea ei pelota suorastaan mikään, ja siitä tulee takuuvarmasti täpäkkä ja rohkea ravuri tulevaisuudessa.

Sukuselvitys

isä

Antikvarkki
Fn
trn, 167 cm, 34,1 aly

ii.

Jätti-Bosoni
rn, 167 cm

iii.

L.T. Goljatti

iie.

Fermioni

ie.

Vuokon Annika
rn, 156 cm

iei.

Kiljunen

iee.

Sumu-Vuokko

emä

 Simpsakka
PP-MVA
prt, 162 cm, 30,4aly

ei.

I.S. Wihtori
prt, 164 cm

eii.

Ikiliikkujan Poika

eie.

 E.L. Siskotar

ee.

Tsäpäkkä
prt, 161 cm

eei.

A.V. Höpsöttelijä

eee.

Kipakka
Antikvarkki on massiivinen, tuuheajouhinen ori, jonka juoksijanura ei ole ollut niitä vahvimpia. Antikvarkki onkin niin rakenteeltaan kuin ominaisuuksiltaan enemmän ratsu- ja harrastehevonen kuin rahajuoksija. Ori on kuitenkin kantakirjattu II-palkinnolla ja ansainnut Fn-arvonimen, joten mitenkään huononmallinen se ei ole — vain hieman ehkä väärään ammattiin ohjattu.
Jätti-Bosoni
oli jo maitovarsana aikamoinen jötkäle, joten nimi ei olisi voinut olla sopivampi. Jykevärakenteinen Bosoni olisi käynyt enemmänkin työhevosesta, mutta ennätyksenä siltä löytyy silti 25,7aly ja useampia voittoja. Ori kantakirjattiin loppujenlopuksi T-linjalle ravurinurastaan huolimatta, ja uran jälkeen se siitosorin tehtävien lisäksi hoiti myöskin metsän siistimisen isäntänsä kanssa. Suomenhevonen parhaimmillaan!
Vuokon Annika on myöskin kaunis ruunikko suomineito, jolta Antikvarkki on perinyt suuren läsinsä. Tamma juoksi keskinkertaisen uran 28,2aly, siirtyen 6-vuotiaana pois radoilta. Annika on tehnyt tähän mennessä yhteensä 3 varsaa, joista vain yksi on jatkanut raviuralle. Muista on tullut käyttökelpoisia ratsuja, kuten myöskin Annikasta itsestäänkin: radoilta poistuttuaan sitä lähdettiin uudelleenkouluttamaan ratsuksi, ja tamma on sijoittunut muutaman kerran 60-80 cm luokissa.
Simpsakka on kilttiluontoinen ja sporttimallinen suomenhevostamma, jonka ura oli vielä kesken Ihme-Atomin syntyessä: tamma varsoi ensivarsansa välikautena, kun juoksut eivät olleet menneet aivan putkeen. Simpsakka on varsin keskivertoinen juoksija, mutta sen napakkaa rakennetta ja hyvää luonnetta kannattaa todellakin periyttää.
I.S. Wihtori on lyhyillä matkoilla kisannut punarautias, suurimerkkinen ori — mahdollisesti sabinokirjava.  Wihtori kisasi suhteellisen lyhyen ajan aloittaen nelivuotiaana ja siirtyen pois radoilta jo 7-vuotiaana. Ennätyksenä orilla on kuitenkin hieno  aly 22.8,5 ja rahasijoja se keräsi huomattavasti enemmän kuin oli sijoittumatta, joten tämä hevonen on niinsanotusti kannuksensa ansainnut.
Tsäpäkkä on kaunis piirtopäinen tamma, joka kisasi sekin lyhyillä matkoilla, ennätyksenään aly 24.0,2. Nimestään huolimatta tamma on luonteeltaan hyvin herttainen ja sosiaalinen, ja se on myöskin osoittautunut todella hyväksi emätammaksi: jokainen varsa, joista Simpsakka on kolmas, on syntynyt terveenä ja emän hellässä huomassa.

Jälkeläiset

Atte ei ole vielä jalostuskäytössä.

Kuulumisia

02.12.2013

Simppu yllätti meidät kaikki ja varsoi muutamaa viikkoa laskettua aikaa aiemmin terhakan oripojan, joka onneksi on terve kuin pukki ja osasi heti etsiytyä maitobaariinkin kun sai hontelot jalat alleen. Luontevasti pikkukaveri nimettiin Ihme-Atomiksi, aika ihmeellinen tuo valkoinen nenänpää onkin!

Näyttelytulokset

-

Kisatulokset

VRER


3-v kausi
-


Ulkoasu © 2011 Mayflower layouts, muokkaus ja kuvat © Latu, tietolaatikon paperitausta © ftourini
Tämä on virtuaalihevonen, this is a sim-game horse.