LATUN TALLI
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim-game stable

Tosi-Torilokki NU

VH00-000-0000
Kutsutaan:  Tora Syntyi:  (CAS 32) 24.02.2014
Sukupuoli:  tamma Kasvattaja:  Latun Talli,
Rotu:  suomenhevonen Omistaja:  VRL-01436
Väri:  rautias Painotus:  koulupainotus
Säkäkorkeus:  152 cm Koulutus:  KO: heB | RE: 60 cm


KRJ-sijoituksia 0 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP-sijoja 0 kpl.

Toraa on kutsuttu imartelevalla lempinimellään pienestä pitäen, mutta mitä vanhemmaksi tamma on kasvanut sitä paremmin on kutsumanimi Tora sille sopinut.  Nuori neiti on varsin äpäkkä kertoessaan mielipiteitään, tai sitten planeetat ovat muuten vain huonoissa kulmissa niin että kaikki on huonosti ja aina vaan kiukuttaa. Arat ihmiset Tora tunnistaa sekunnin sadasosissa, ja aivan  yhtä nopeasti — ja hyvin vakuuttavasti — tamma karkoittaa nämä pois seurastaan, lähestyi ihminen sitten omaa aluetta eli karsinaa tai tulkoot hakemaan tarhasta. Päälle ei Tora tule vaikka osaakin varsin uskottavasti siltä näyttää, mutta komeita mustelmia se kyllä saattaa silti hampaillaan jättää jottei katu-uskottavuus vallan kokonaan karisisi.

Hoitaessa Tora alkuun irvistelee vieraiden ihmisten pelotteluksi, mutta varsin nopeasti se huomaa yrityksensä saada omaa rauhaa turhaksi mikäli hoitaja vain kylmänviileästi ignooraa hevosen kärttyilyt ja työntää läsipäätä vain kauemmaksi. Tutun ihmisen kanssa Tora onkin oikea kullanmurunen, se ei vain pidä siitä että ihmiset vaihtuvat ja joka päivä karsinaan tulee uusi harjaaja. Oma tuttu ihminen saa vaikka maata hevosen vatsan alla eikä kaviokaan liikahda... Jos olet päässyt Toran nice guy-listalle niin huomaat sen varmasti!

Yllättäen ratsuna Tora toimii kaikkien kanssa suurin piirtein yhtä näppärästi. Toki "hovikuski" osaa hienosäätää ratsuaan ja lukea sitä paremmin kuin muut, mutta työskennellessään tamma itse ei tee eroa siihen kuka selässä on, kunhan siellä on asiansa osaava ratsastaja. Kovakätisen ratsastajan kanssa Tora muuttuu nopeasti suokkimaisen etupainoiseksi jyräksi, ja vielä jos soppaan lisätään jäykkä istunta ja puristavat polvet niin onneksi olkoon panssarivaunun kuskille. Kevyellä kädellä ja hyvällä perusratsastuksella pääsee kuitenkin jo pitkälle, puhumattakaan siitä miten nätisti Tora liikkuu oikeasti hyvän ratsastajan kanssa: koulusuku tamman takana näkyy vahvasti.

Sukutaulu

Isälinja Unisieppari | Emälinja Lakean Kastelma
i. Huvin Urbaanitarina
VIP MVA Fn, KTK-II
prt, 151 cm
ii. Huvin Uniikki
KTK-III, KRJ-II
vrt, 150 cm
iii. Unisieppari
Ch, KTK-III, SLA-II
vkko, 142 cm
iie. Severiina
YLA2, SLA-II, KRJ-II
prt, 155 cm
ie. Lakean Iltatähti
KTK-II, SV-III
prt, 145 cm
iei. Kuusimetsän Jali
Ch
vrt, 148 cm
iee. Ilon Pilvi
VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
prt, 144 cm
e. Huvin Kyyhkynen
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
trt, 155 cm
ei. Samuel Luned
YLA2, SLA-II, KRJ-II
trt, 158 cm
eii. Kaamos
rt, 155 cm
eie. Hipsutus
prt, 154 cm
ee. Viehättävän Paloma
KTK-III, KRJ-I, SLA-II
prt, 141 cm
eei. Puukkojunkkari
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
rt, 140 cm
eee. Lakean Kastelma
KTK-II
m, 150 cm

Jälkeläiset

Tora ottaa vastaan suvultaan 3-polvisia suomen(pien)hevosoreja.


Näyttelytulokset


KRJ (vain sijoitukset)Kuulumisia


24.02.2014

Aamutallista löytyi mukavanlainen yllätys kun tuli kurkattua Tipun karsinaan — pahnoilla rötkötti pieni, sinisilmäinen varsanpötkylä suurilla sabinolle ominaisen rösöreunaisilla merkeillä varustettuna. Tarkempi tutkiminen tuplasi ilon, sillä Tipun viimein varsa oli tamma kuten oltiin hartaasti toivottukin! Pikkuinen näyttää vielä vähän hassulta, sillä on pitkät ja hontelot kintut kuin hirvenvasalla ikään mutta pää on pieni ja turpa leveä, lehmäksi jo Joonatan ehti sitä naureskelemaan. Mutta naurakoot vain, kun päästin myöhemmin päivällä tuoreen äidin varsoineen maneesiin juoksemaan niin löytyi tältä "lehmältä" niin laajat askeleet varsinkin ravissa että huhhuijaa, katsotaan onko sälli samaa mieltä vielä sittenkin kun palkintokaappi pursuilee sinivalkoista ruusuketta tämän kasvatin ansiosta...

Nyt tietenkin pitää koputtaa puuta. Ja kovaa.


Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Latu, taustakuva © WebTreatsETC