Tallissa törmätään!

Latu

Työtehtäviä: Tallin pystyssä pitäminen, (raha)papereiden pyörittely, hevosten hyvinvoinnin valvominen, kengittäminen, varsojen kouluttaminen, pitää välillä tunteja hoitajille.

Aivan heti tätä 26-vuotiasta miestä ei uskoisi tallin omistajaksi, ei varsinkaan kun katsoo hänen säheltävää menoaan ja neuroottisia tapojaan. Latu yrittää suorastaan hysteerisesti pitää kaikkea järjestyksessä ja paikallaan, mutta harhaileva luonteenlaatu tekee yritykset yleensä tyhjiksi: hyvin helposti hän jää omiin ajatuksiinsa, unohtaa mitä oli juuri tehnyt tai mitä menossa tekemään, ja siitähän sitten soppa syntyy. Kun karsinan ovet, tarhan portit ja sellaiset ovat jääneet tarpeeksi monta kertaa auki arvattavin seurauksin, on Latu kehittänyt itselleen suoranaisen neuroosin tarkastaa kaikki noin sataanviiteenkymmeneenkahteen kertaan. Hajamielinen, säheltävä ja neuroottinen eivät ole sellaisia sanoja joita usein -tai mieluusti- aina yhdistäisi tallinpitäjään.

Vastapainona huonoille puolilleen Latu on yleensä hyvin herkästi innostuva, empaattinen ja yksinkertaisesti hyvvä tyyppi. Vaikka päivä olisi kuinka surkea tahansa ja kaikki ketuttaisi, Latu ei koskaan pura fiiliksiään hoitajiin tai muihin tallilaisiin vaan antaa hymyn paistaa, vaikka sitten väkisin.  Hän lähtee myöskin helposti mukaan muiden ideoihin ja keksii mieluusti vaikka millaista tapahtumaa ja hullutusta aina perinteisistä ratsastuskisoista pukuratsastukseen ja peltolaukkoihin. Eläimistään Latu pitää niin hyvää huolta kuin vain kykenee säheltelynsä lomassa.

Tuuli-Pilvi

Työtehtäviä: Yleiset tallityöt, hevosten liikuttaminen, varsojen kouluttaminen, oikeastaan kaikki talliin liittyvät hommat.

Tämä lyhyesti Tuuliksi kutsuttu 22-vuotias nuori nainen on oikea tallin  yleismies Juntunen, sellainen varsinainen yleistyökalu. Hän tekee mitä vain pyydetään, oikeastaan aina ei tarvitse pyytääkään, ja hyvin neiti hommansa hoitaakin, oli kyseessä sitten karsinoiden putsaaminen tai aitojen naulaaminen kasaan. Hän on energinen ja pirtsakka tapaus, joten pitkäkin työpäivä sujuu ahkerasti pakertaen ja aina vain uusia töitä etsien -välillä Tuulia saa ihan patistaa pitämään taukoa, kun hän ei malttaisi niin mitenkään jättää hommiaan kesken.

Kuten edellisestä tekstistä saattaakin päätellä, on Tuuli tosiaankin harvinaisen tarmokas ja reipashenkinen. Hän ei lannistu pienistä tai vähän suuremmistakaan vastoinkäymisistä vaan puskee kiroten vaikka läpi harmaan kiven, ja jos Tuuli on jonkun asian päättänyt tehdä niin hänhän myös sen tekee. Periksiantamattomasta luonteesta johtuen Tuuli osaa välillä olla myöskin varsinainen pässinpää, eikä hänen kanssaan kannata lähteä väittelemään; jos aurinko Tuulin mielestä kiertää maata, niin sehän myöskin kiertää, ei auta vastaanväittäminen tai selittelyt! Hän on myöskin hivenen suorasukainen, ja täysin tahtomattaan sekä tietämättään Tuuli saattaa loukata toisia suorilla sanoillaan. Tahallaan ei Tuuli kuitenkaan toisilleen pahaa tahdo aiheuttaa, hänen luonteenlaantunsa sattuu vain olemaan jokseenkin impulsiivinen.
Tuuli on Latulassa oppisopimuksella, ja hän on tallissa työskentelemässä ainakin jouluun 2013 saakka, toivon mukaan pidempäänkin.

Joonatan

Työtehtäviä: Kaikenlainen yleinen homma, mihin ikinä mukaan pyydetäänkään, tallin nurkissa pyöriminen.

Tähän hätään ei Joonatanille keksinyt muuta titteliä kuin avustaja, vaikkakin todellisuudessa poika on lähinnä vain sellainen nurkissaluuhaaja. Hän asuu raviharrastajaperheineen muutaman kilometrin matkan päässä Latulassa, ja käy varsin usein siellä pyörimässä ihan vain vaihtelun vuoksi. Alkuun Joonatan kävi vain siskonsa mukana Latun Tallilla kun tuolla oli ratsastustunti, mutta ratsastuskoulutoiminnan lopetettua Joonatania jäikin edelleen ratsuhommatkin kiinnostamaan. Hän on erityisen innokas lännenratsastuksesta, ja Latu poikaa silloin tällöin lajiin perehdyttääkin. Joonatanin ehdoton suosikkihevonen on Light, ja hänen tavoitteenaan onkin olla joskus sen verran taitava ratsastaja että kyseisellä orilla pystyisi ratsastamaan.

Huhutaan myöskin että Joonatania houkuttelisi tallille (lännen)ratsastuksen lisäksi Tuuli, jonka seurassa poika tuntuu erityisen hyvin viihtyvän...

Luonteeltaan Joonatan on yleensäkin varsin mukava, mutta hän ei helposti lähesty uusia ihmisiä ja sen vuoksi onkin varmasti saanut jonkinasteisen tuppisuun leiman otsaansa. Joonatan viihtyy vallan hyvin omissa pienissä piireissään.

Tämä on virtuaalitalli

This is a sim-game stable.


Ulkoasu © M Layouts, muokkaus ja kuvat © Latu ellei toisin ole kuvan yhteydessä mainittu.
Tausta © Goodtextures

 Sivullla kävijöitä Web Counter 23.02.14 alkaen 
Web Counter