02.03.2015 — Aika juoksee, minä en

Ohhoh, onpa viimeisimmästä kuulumisesta aikaa! En voi ymmärtää kuinka kuukaudet vaihtuu näin nopeasti, tuntuu siltä kuin vasta olisin marmattanut kesän loppumista ja nythän se on kohta alkamassa jo uudestaan — ei siis sillä että valittaisin keväästä, päin vastoin. Loistavaa kun linnut laulaa ja aurinko lämmittää lumia sulattaen, hevosista irtoava talvikarva verhoaa silmät, sieraimet ja autonkin sisustan... Kevät tuli tänä vuonna aikaisin.

Tallin toiminnan puolelta kuuluu hiljaista. Varsoja on syntynyt muutamia mutta juuri nyt ei ole mitään tammoja suunniteltu astutettaviksi, kisoja ei olla järjestetty eikä olla myöskään mihinkään osallistuttu. Hirveästi olisi intoa tehdä jos vaikka mitä, mutta tuntuu että sählään vain niin paljon kaikkea etten saa mitään aikaiseksi. Vähän kuin kumia polttaisi, rengas ulvoo ja pyörii minkä jaksaa mutta eteenpäin ei ole liikettä. Otin sentäs sen verran itseäni niskasta kiinni että uuden vuoden kunniaksi uusin ulkoasua hieman, väriteema pysyy yhä samana mutta asettelu vaihtui.

20.08.2014 — Hitaasti mutta varmasti

Tallin elo on ollut nyt mukavan tasatahtista ja rentoa, CAS-ikääntymiseen siirtyminen todellakin muutti paljon asioita paremmaksi. Toki on suorastaan tuskaista odottaa vesi kielellä kasvattien syntymistä, mutta onpahan aina ainakin odotettu varsa ja takuuvarmasti mietittyjä yhdistelmiä kun joutuu odottelemaan... Kisaamisestakin on tullut taas kivaa kun ei tarvitse hiki pyllyssä kerätä armotonta läjää sijoituksia tappoaikataululla, joten kesän aikana olen uskaltautunut ostamaan jopa muutaman hevosen lisää. Rangereita ei tallissa nyt keväällä ollutkaan joten totta kai niitä piti muutama käydä ostamassa, ja katsokaas vaan noita värejä... Varsinkin vasta vuotias pikkuneiti Dead's Tiger Eye eli Gemma, omnomnom, olen haaveillut kauan hyvin harvinaisesta brindle-värisestä hevosesta ja nyt sekin haave tuli sitten toteutettua. En malta odottaa että pääsen esiintymään Gemman kanssa näyttelyihin ja kisoihin, se on niin kaunis... Tosin eipä Epic Expressions eli Pilkkukaan ole yhtään sen vähäpätöisempi, rautiasko muka tylsä pohjaväri? Ei ole jos Pilkkua katsoo! Sen kanssa päästäänkin kisakentille jo ihan kohta.

Nyt en aio pieneen hetkeen hankkia lisää hevosia, keskityn nyt tähän kööriin ja sitten kun olen saanut varsinkin suokkilapsikolmikon aka Toran, Sutun ja Aarteen kisauransa aluille niin siinä vaiheessa vasta alan ajattelemaan uusia varsoja. Ovathan ne ihania mutta törkiän sitovia.

12.05.2014 — Radikaali muutos

Latulan vakiokävijät pyllähtivät ehkä tuoleiltaan nähtyään radikaalin päivitykseni: kyllä, talli kutistui ainakin puolella! Hevosia ei kylläkään vähennetty (vaikka Huvin Kyyhkynen laukkasikin jo hieman aiemmin vehreämmille bittivirroille), mutta kutistin kaikki tärkeimmät yhdelle sivulle ja kutistin niidenkin tekstit ja tiedot niin pieniksi kuin mahdollista. Ikääntyminen vaihtui CAS-ikääntymiseksi jotta ehtisin panostaa kunnolla kaikkiin hevosiin, nyt kun on olemassa myöskin irl-Latula niin aika url-tallin parissa on vähentynyt luonnollisesti aika paljon. Hyvästä harrastuksesta en ole silti luopumassa vaikka vähän hitaammaksi muutunkin, joten joidenkin iloksi ja joidenkin suruksi minusta ette eroon pääse kulumallakaan! ;)

Maaliskuun ktk-tilaisuuden tuloksia odotellaan yhä, muutamalta tuomarilta odottelen yhä arvosteluja. Miksi mainitsen asian tässä niin Pojullehan innolla sitä mahdollista ktk-sijaa odotellaan, VIP MVA Fn-nimethän sillä on jo kasassa. Kyllä sydän pakahtuu ilosta ja ylpeydestä tämmöisen kasvatin kanssa! Jahka Tora aikuistuu ja pääsee vähän näyttämään onko rakennetta ja liikettä peritty vanhemmiltaan lainkaan, olisi se tarkoitus astuttaa Pojulla. Mutta siihen on vielä paaaaaaljon aikaa...

20.08.2014 

Tallin elo on ollut nyt mukavan tasatahtista ja rentoa, CAS-ikääntymiseen siirtyminen todellakin muutti paljon asioita paremmaksi. Toki on suorastaan tuskaista odottaa vesi kielellä kasvattien syntymistä, mutta onpahan aina ainakin odotettu varsa ja takuuvarmasti mietittyjä yhdistelmiä kun joutuu odottelemaan... 

Lue lisää

Latun muita talleja