HäRa
Etusivu

Osallistujat

Heidi, Hestia Spiritism
"Tino on vielä iältään nuori, mutta päästään ja kehostaan se on ihan ison hevosen mitoissa. Sen kanssa voisi harjoitella vähän vaativampien liikkeiden toistoja, koska tekniikka sillä on hallussa, mutta liikkeissä ei ole vielä hyvää jatkuvuutta ja sama tehtävä saattaa sujua ensimmäisellä kerralla täydellisesti ja sitten seuraavalla vähän sinnepäin."

Loci, Marisoul v.d. Zelos
"Mari on nuorehko, mutta taitava ratsu, joka on aloitellut kisaamista kansainvälisellä tasolla. Rutiinia kuitenkin vielä kaivattaisiin ja vaikeimpiin liikkeisiin varmuutta."

Kopoin, Gavia arctica FEI
"Gavia on hieman höselö, nuori ori. Se tykkää koetella rajojaan.
Yhdessä Gavian kanssa ollaan vielä aika matalalla tasolla kilpailussa, onhan hevonen vielä nuori. Koulupuolella hevosen kanssa ollaan nyt helppo B - A tasolla. Tarkoituksena on tähdätä iän karttuessa kovemmissa luokissa."

Kouluvalmennus 28.03.2015

avoinna vain seuran jäsenille


Lauantaina 28.03.2015 järjestetään Hämyratsastajille avoin, seuran sponsoroima kouluratsastusvalmennus. Valmennukseen otetaan mukaan maksimissaan kolme osallistujaa ja nopeat syövät hitaat, joten mikäli oikeanpuoleinen osallistujalista on vajaa niin äkkiä osallistumaan vielä kun ehtii! ;--)

Valmentajana toimii Shelyesistä sekä Stall Lumoksesta tuttu Icarus Kristiansen, joten napakkaa ja pilkkuaviilaavaa työskentelyä tulee olemaan luvassa eikä suorilta sanoilta varmasti vältytä. Valmennettavilta odotetaan kunnianhimoa ja kisaamisintoa, joten aivan puskapuksuttelijoille treeniä ei suositella.

Osallistuminen

Osallistumiset osoitteeseen  latu93@hotmail.com otsikolla HäRa maalisvalmennus seuraavassa muodossa:
Ratsastaja, hevonen
hevosen osoite
Mahdollisia toiveita valmennuksen suhteen sekä  hevosen että ratsastajan taso, myös millä tasolla he kisaavat ja millaisia tulevaisuudensuunnitelmia on olemassa.

 Tekstit

Gavia Arctica FEI:n sivut eivät toimineet, joten valitettavasti kyseinen hevonen ei voinut osallistua valmennukseen. :<

Heidi ja Hestia Spiritism

Valmennuksen alussa tämä Tinoksikin kutsuttu ori ei ollut aivan niin helppo ja selväpäinen kuin alkupriiffauksen perusteella Icarus oli olettanut: nuorikko moikkaili kaikkia näkemiään hevosia omasta peilikuvastaan lähtien ja oli aivan omassa pienessä orikuplassaan jota ei noin vain aina puhkaistukaan. Vaikka todellisuudessa pörheily oli vain kevään ja kiimassa olevan Mari-tamman aiheuttamaa, sai Heidi silti kuulla tiukkapipoiselta valmentajaltaan läksytystä ratsun yliarvioinnista niin että muut pystyivät vain korvat punaisina vilkuilemaan toisiaan ja antamaan myötätuntoisia irvistyksiä voikko-orin ratsastajalle. Tämän kaksikon valmennustunti ei siis alkanut hyvissä merkeissä, eikä Heidin tuohtumus hänen arvostelukyvystään ja ratsunsa kevätriemusta ainakaan helpottaneet Tinon tuomista takaisin maanpinnalle.

Alkuun Heidi sai puurtaa tavallistakin enemmän ja pitää nuoren ratsunsa kiireisenä työn touhussa jotta sillä ei olisi aikaa katsella ympärilleen ja keskittyä epäolennaisiin asioihin. Kun työhön päästiin kunnolla kiinni ja Heidi muisti jatkuvasti oikeasti ratsastaa eikä hetkeksikään antanut itsensä herpaantua, alkoi Tinokin keskittymään paremmin ja näyttämään enemmän varmasti siltä ihan oikealta itseltään. Kun valmennuksessa päästiin lopulta pureutumaan Heidin toivomiin vaativampien liikkeiden toistoihin oli orhi jo ihan eri näköinen kuin mitä se oli Icaruksen astellessa maneesiin. Hänen oli myönnettävä että Heidi ei ainakaan tekniikkaa kehuessaan ollut liioitellut, Tinoa ei olisi uskonut nelivuotiaaksi sen perusteella kuinka tyylipuhtaasti se suoritti niin ravilisäykset kuin tiukat kokoamisetkin, jotka huipentuivat lopulta neljäsosapiruetteihin. Hiukan sillä oli ravilisäyksissä taipumusta ns. show-raviin jossa etujalat polkivat enemmän eteen ja ylös kuin takajalat, mutta heti kun Heidi korjasi ratsastamalla enemmän takaa eteen tasapainottui ravi todella komeaksi. Harjoitellessa oli vähällä ettei Tinoa vedetty aivan piippuun, ja vasta Heidin huomauttaessa ettei varmaan kannattaisi teettää niin vaikeita tehtäviä pidempään kun nyt sujui niin hyvin, suostui Icarus jättämään parin rauhassa loppuverryttelemään.

Loci ja Marisoul v.d. Zelos

Kuten Heidin Tino-ratsunkin kohdalla myös tällekin ratsukolle kevätmieli toi pientä lisämaustetta ratsastukseen: Marin kiima sai tamman sekä varsinaiseksi hormonihirviöksi että aivan liian kiinnostuneeksi  valmennukseen osallistuneesta orhista. Locilla oli kova työ saada ratsunsa pysymään tehtäviinsä keskittyneenä poikien tiirailun sijaan, eikä Mari ottanut kovinkaan hyvin kehotuksia jättää flirttailu vapaa-aikaan ja tehdä töitä. Icarus sai naama punaisena välillä huutaa toisilleen hirnuvien hevosten äänen yli ja enemmän tai vähemmän nätisti pyytämään ratsastajia hallitsemaan ja hiljentämään ratsunsa. Yhden kerran hän myös ehti melkein saamaan ympyrällä ohi laukkaavan Marin kaviosta kun tamma herkkisprotestoi laukkapohkeesta. Ei päässyt Loci-parka sen jälkeen valmennuksessaan helpolla.

Lukuisten temmonmuutosten ja eriasteisten asetteluiden jälkeen Mari alkoi olemaan oikeasti läsnä, ja vaikka sitä selvästi kiukuttikin sinä päivänä kaikki pilvien koostumuksesta pohkeisiin niin tehtävät sujuivat kuitenkin ilman kummempaa draamaa. Lisäykset tamma teki hyvin vaikka loppua kohden tuntui hieman kyllästyvän, laukkaa ja ravia kootessa se karkasi välillä takaisin pitkäksi niin että syntyi suoranainen haitariefekti hevosen vuoronperään venyessä ja kasatessa. Kun Mari pysyi hyvin pienessä paketissa ja seurasi muodollaan kättä ja lonkkaa sentilleen Locin tahtomalla tavalla otettiin loppuun neljäsosapiruetteja. Mari oli jo selkeästi hieman väsynyt ja se lipsui helposti eteen, mutta pieniä pätkiä se suoritti loistavasti ja laukka polki hyvällä rytmillä paikallaan. Mikäli kiukkupussi ei olisi ollut jo niin väsynyt, olisivat varmasti puolikkaatkin laukkapiruetit onnistuneet ilman mainittavia hankaluuksia; tänään niitä ei kuitenkaan lähdetty edes kokeilemaan.